FILOZÓFIÁNK

    Bizonyára Önök is tapasztalták már, hogy némelyik házban jól, komfortosan érezzünk magunkat, némelyikben észre sem vesszünk a berendezést, némelyikből, pedig minél gyorsabban szeretnének elmenekülni.
   Az otthont nem hiába nevezik az ember névjegyének. A lakás belseje visszatükrözi az ember egyéniséget és státuszát: szokásait, ízlését, lelki világát és társadalmi helyzetét. Nyilvánvaló, hogy az otthon fogalma nem egyenlő az éjjeli szállással. Tartalmaznia kell annak tágabb értelmét: az individualitás kifejezését, a személyes büszkeség tárgyát.
   A korszerű otthonnal szemben támasztott követelmények annyira változatosak, hogy egyedül, külső segítség nélkül teljesítésük szinte lehetetlen. A bölcs és gondos házigazda szakemberek segítségét is igénybe veszi. A tervező az Ön elképzeléseire építve megalkotja az életmódhoz illő stílust, kialakítja az otthon harmonikus és funkcionális atmoszféráját, ahol kényelmes és kellemes lesz élni és dolgozni.
   A tér, ahol élünk, hatással van belső világunkra. Kiválthat feszültséget, lelki nyomást, de nyújthat komfortot és pihentethet is. Ezért, véleményünk szerint, különböző extrém elemek elhelyezése, megoldások alkalmazása, lakókörnyezetben nem helyénvaló. A belsőépítész nem művész, nem a művészetért alkot, hanem a konkrét feladat megoldásáért. Az enteriőr annak az embernek készül, aki abban fog élni a szaksajtóban való sikeres publikációk, és az elragadtatott vendégek gratulációi után is. Mindent szigorúan alá kell rendelni a kényelem és a szépség logikájának.
   A belsőteret a megrendelő és a tervező tandemje alkotja meg. A munka nagyobbik része - alkotói, tervezői, és technológiai - a tervező vállán nyugszik, de az esetek többségében a megrendelő társtervező. A végtermékben kell, hogy érződjön ízlése és elvárásai, ha másért nem, hát azért mert ez az Ő otthona. Ugyanakkor bizonyos kívánságok nem csak javítani, de elrontani is képesek az enteriőrt. Ezért mi nem teljesítünk megrendelőnk minden elvárását, gyakran kiállunk saját döntéseink mellett.
   Véleményünk szerint a designér munkája nem fejeződik be a tervek elkészítésével, részt kell vegyen a projektben annak megvalósulásáig. Ez egyrészről biztosítja, hogy a minden az eredeti terveknek megfelelően, egyszerűsítések, és átalakítások nélkül valósul meg, másrészről a megrendelőt nem vonja el munkájától, fosztja meg szabadidejétől. Jelenléte csak a stílus kidolgozásakor fontos.
   Ha Ön úgy érzi, hogy az otthona kialakításával kapcsolatos terheket szívesen helyezné hozzáértő szakemberek vállára, mi biztosítjuk, hogy Önnek a munkák befejezésig gondolnia sem kell az építkezésre.

MagyarРусский

filozófiánk